Bilpoolen finns sedan tidigare på Arlanda, Landvetter, Malmö och Visby Airport och utökas nu till att även omfatta Bromma Stockholm Airport. Samarbetet innebär att Brommas flygresenärer som är medlemmar i Sunfleets bilpool nu kan kombinera hyrbil med flyg på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt.

– Vi tittar hela tiden på hur vi kan underlätta och utveckla transportmöjligheterna för våra resenärers resor till och från flygplatsen. Bilpoolen, med miljöklassade hyrbilar, är ett mycket bra och hållbart komplement till övriga transportalternativ för våra resenärer, säger Therese Forsström, miljöchef Bromma Stockholm Airport.

Intresset för bilpooler har ökat på svenska flygplatser och är en stor trend i Europa. Registrering hos en sådan har potential att bidra till smidigheten för flygresenärers resa till och från flygplatsen. Det hela handlar om registrering och hyrning av en bil över internet eller via Sunfleets app för att sedan kunna hämta ut bilen och köra iväg utan att behöva hämta ut nycklar. Det enda som behövs är mobiltelefonen.

Sunfleet är Sveriges största bilpool med dryga 1000 bilar utspridda över ett 40-tal städer runt om i landet.

– Vi är jätteglada att nu kunna öppna på Bromma flygplats. Att kunna hämta upp en Sunfleetbil direkt utanför flygplatsen gör det ännu enklare för våra medlemmar att resa i Sverige, säger Peter Algurén, VD på Sunfleet.