Avis Sverige arbetar aktivt med olika projekt för att minska sin klimatpåverkan och är sedan våren 2002 miljöcertifierade ISO 14001av SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut*.Som en förlängning av miljöarbetet erbjuds kunderna att dra sitt strå i stacken. Att fullt ut klimatkompensera hela sin resa är nu möjligt när bilen bokas.

Genom den nya tjänsten erbjuder biluthyrningsföretaget sina kunder att betala en engångssumma på 15 kronor. Avis investerar sedan i miljövänliga projekt som neutraliserar bilens klimatpåverkan.

– Svenskar har länge varit medvetna om att människan påverkar miljön men vi har svårt att omsätta kunskapen praktiskt i vardagen. Möjligheten att miljökompensera bilfärden är ett sätt att hjälpa våra kunder till ett mer miljövänligt liv, säger Jan Lind, Sverigechef på Avis Budget.

För att kompensera koldioxidutsläppen betalas en engångssumma på 15 kronor vid bokningstillfället. Sker bokningen online görs klimatkompensationen efter en bokningsförfrågan har skickats som ett sista steg. Avis investerar sedan, tillsammans med The CarbonNeutral Company, i klimatvänliga projekt som motsvarar majoriteten eller allt koldioxid som släpps ut under bilfärden.