De tre mest lyckosamma uthyrningskontoren under 2013, sett till uthyrning av Volvo S60 Polestar, var Stockholm/Arlanda, Stockholm/Vasagatan och Göteborg/Landvetter. Det föll sig därför naturligt för Hertz att göra om succén från 2013 även 2014. I år utökar man också utbudet med Volvo V40 T5 R-design.

– Efter förra årets succé med 1 285 hyresdygn, totalt 487 hyror och upp till 82 procents beläggning för några av bilarna kan vi konstatera att vår Fun Collection blev en lyckosam satsning, säger Anders Tärnell, marknadschef på Hertz i Sverige. Vi vet att vi har många kunder som gillar att testa det där lilla extra när det gäller bilar, tillägger han.

Årets tio Volvo S60 Polestar T6 AWD är riktiga kraftpaket med 329 hästkrafter under motorhuven och ett vridmoment på 480 Nm. Bilarna är Polestar-effektoptimerade för extra körglädje. De är automatväxlade och utrustade med sollucka och har R-design. Årets 20 Volvo V40 T5 R-design har den lilla bilens smidighet och Volvos femcylindriga 254 hästar starka motor. Vridmomentet ligger på 350 Nm. Även dessa bilar är automatväxlade. Både modellerna är bensindrivna.

– Vi ser Hertz initiativ som ett utmärkt sätt för våra kunder – nuvarande och blivande – att prova på de mest körglada bilarna vi har i vårt sortiment. Det har ett värde i sig som kan ge framtida affärer, säger Kristian Elvefors, försäljningsdirektör på Volvo Personbilar Sverige.