Det råder högtryck i försäljningen hos TUI och efterfrågan på Greklandsresor är stor. Störst är intresset för öar som Kreta och Rhodos, med 20 respektive 10 procent fler bokningar jämfört med samma tid förra året. Största ökningen står Samos och Korfu för, med en ökning på 70 respektive 40 procent.

Förra året lanserades Zakynthos som nytt resmål och ett breddat program på östra Kreta, med fler koncepthotell för vuxna utan barn. I år presenteras nyheten Halkidiki på fastlandet i norr som består av de tre halvöarna Kassandra, Sithonia och Athos. I Halkidiki väljer resenärerna mellan orterna Nea Moudania, Neos Marmaras, Psakoudia och Sani. Grekland passar fint att resa runt med bil, i alla fall på fastlandet. Det finns många bolag där man kan hyra bil.

– Reden förra sommaren såg vi en stor förflyttning från framför allt Turkiet till resmål som Grekland och Spanien, och den trenden tycks fortsätta även denna sommar, där Rhodos och Kreta ligger i topp, även om det är kul att se att Samos återhämtar sig från 2015 och 2016, säger Leyla Öfwerström, informatör på TUI.

Topp bokade resmål i Grekland:

  • Kreta
  • Rhodos
  • Samos
  • Kos
  • Zakynthos

Mer information och nyheter om Grekland kan du hitta här. Halkidikis kust är beströdd med gömda badvikar för lugna sköna stunder men även stora stränder med tavernor och vattensport. Resmålet har runt 300 soldagar om året och runt om halvön finns många vandringsleder och cyklingsstråk – och många orörda och vackra platser att utforska. Vattnet kristallklart och i bakgrunden syns mörkgröna tallskogar.

Källa: TUI