Hertz Biluthyrning har inlett ett samarbete med BagHitch – en tjänst som kopplar samman personer som behöver hjälp med att få saker transporterade med förare som har ledigt utrymme i sina bilar.

De bägge företagen ska tillsammans erbjuda privatpersoner och företag transport av varor under en pilotperiod som sträcker sig fram till den 30 juni. BagHitch hämtar information från Hertz Freerider, som är en tjänst för gratis envägsresor. När någon registrerar en försändelse i BagHitch matchas denna med tillgängliga envägsresor i Freerider. Blir det en träff på avsändarort och mottagarort presenteras tillgängliga envägsresor och användaren kan då välja att gå vidare och boka.

Hertz Freerider har cirka 88 000 medlemmar. För Hertz del är samarbetet ett sätt att vidareutveckla och optimera Freerider genom att hitta nya användningsområden för bilarna och envägsresorna.

– Om någon exempelvis vill skicka en stol till sin dotter som studerar på annan ort kan personen, istället för att betala frakt, köra en Freerider-bil till orten, ta med stolen och samtidigt hälsa på sin dotter. Enkelt, billigt och klimatsmart, säger Erik Wallin, vd och grundare BagHitch.

För att kunna boka en gratisbil måste man vara medlem i Freerider. Medlemskapet är kostnadsfritt. Medlemskap i BagHitch är kostnadsfritt och inte bindande. Kolla även in om mn kan hyra en bil samtidigt. Billig biluthyrning hittar du på nätet via många sajter.

– Vår strategi är att öppna upp våra tjänster mot andra för att möjliggöra nya samarbeten och partnerskap. Vi har en intressant produkt som vi kan utveckla vidare tillsammans med andra duktiga entreprenörer som BagHitch, säger Anders Tärnell, marknadschef på Hertz.